400 г червено зеле
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. сол
1 суп.л. тахан
сокът от половин лимон
1. Картофите(с обелката) се измиват добре и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се на 180 градуса С за 50-60 минути.
2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно със солта и малко вода се задушават. Като омекнат се добавя накълцаното зеле и половин чаша вода. Задушава се на слаб огън за около 30-40 минути, като се разбърква от време на време. Като изври цялата течност се оттегля от котлона.
3. Опечените картофи се разрязват по дължина на 2 половинки. С вилица се намачква вътрешността на картофа и отгоре се слага от зелето.
4. Приготвя се сос от тахана, лимоновият сок и малко вода, и с него се поливат пълнените картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар