8 бр. оризови кори
1/4 кисела зелка
1-2 стръка праз
1 шепа натрошени орехи
1 шепа стафиди
1 суп.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. кориандър
1. Празът се нарязва на парченца и заедно с накълцаното зеле се задушават за 10-тина минути на котлона. Накрая се добавят подправките, орехите и стафидите.
2. Всяка оризова кора се потапя в студена вода за 7-8 секунди, след което по средата се слага по 2 суп.л.от плънката и се завива на руло. Нареждат се в кръгла тава (20 см), покрита с хартия за печене.
3. Баницата се пече в преварително загрята на 150 градуса С фурна за около 25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар