300 г сварен нахут
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 моркова
50 г орехи
половин връзка магданоз
1 суп.л. червен пипер
черен пипер
сол
1. Лукът, чесънът и морковите се нарязват на парченца и заедно с малко сол се задушават за 10-тина минути на котлона, като на два-три пъти се добавя по малко вода.
2. Нахутът и задушените зеленчуци се блендират.
3. Получената смес се изсипва в купа. Добавят се смлените или натрошени орехи, накълцаният магданоз и подправките. Разбърква се добре с лъжица.
4. Оформят се сплескани кюфтета, които се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
5. Пекат се на 180 градуса С за 30 минути.
https://www.youtube.com/watch?v=mH6hT_twsrA
Няма коментари:
Публикуване на коментар