300 - 350 г карфиол
1 пащърнак
1-2 земни ябълки (гулия)
1 стрък праз
50-60 г кашу (предварително накиснато за поне 2 часа във вода)
сокът на 1 лимон
1 ч.л.сол
1. Карфиолът се нарязва на розички, пащърнакът, гулията и празът на средно големи парчета. Изсипват се зеленчуците в тенджера и се налива вода, около 2 пръста над тях. Оставят се да се варят на слаб огън за около 30 минути.
2. Накиснатото кашу се измива и се изсипва в блендер. Добавят се и останалите продукти и всичко се блендира добре.
3. Готовата супа може да се поръси с накълцан пресен чесън, зърна нар и смлян микс от тиквени семки, сусам и ленено семе.
Няма коментари:
Публикуване на коментар