2-3 листа кейл
1 патладжан
1 сладък картоф
60 г макарони от червена леща
10-тина чери домати
зърна нар
За дресинга:
2 суп.л. лешников тахан
сокът от 1 лайм
1 ч.л.сол
сокът от 1 лайм
1 ч.л.сол
1. Патладжана и сладкия картоф се нарязват на парченца, разбъркват се с малко подправки, разстилат се в тавичка и се пекат за 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.
2. Макароните се сваряват и отцеждат от водата.
3. Тахана се разбърква със сока от лайм, солта и малко вода.
4. Кейлът се накълцва на ситно и се намачква добре с дресинга. Добавят се и останалите продукти и всичко се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар