22 октомври 2023

Кюфтета от зеле и карфиол

200 г бяло зеле
200 г карфиол
пулпата от 2 ябълки и 3 моркова (или направо 3 моркова)
45 г смляно ленено семе
120 мл вода
40 г нахутено брашно
1 ч.л.сол
1 суп.л.червен пипер

1. Лененото семе се разбърква с водата и се оставя да престои поне 4-5 минути. 

2. Зеленчуците се накълцват на ситно в блендер или чопър. Прехвърлят се в купа. Добавят се останалите продукти и сгъстеното ленено семе. Всичко се разбърква добре и се оформят 17-18 кюфтета.

3. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар