100 г сурово кашу
100 г сурови слънчогледови семки
100 г орехи
1 краставица
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. асафетида
половин връзка копър
1 стрък пресен чесън
1. Кашуто и семките се заливат с вода и се оставят за няколко часа да престоят, след което се измиват и се прехвърлят в блендер. Добавят се 150 мл вода, чесъна, солта и асафетидата. Разбива се всичко добре и се изсипва в купа.
2. Краставицата се бели и нарязва на малки парченца. Копъра се накълцва на ситно.
3. Орехите се запичат за няколко минути в тиган и се смилат на не много ситни парченца. Оставят се малко от смлените орехи за поръсване на салатата.
4. Разбърква се всичко и готовата салата се изсипва в купа. Поръсва се с орехите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар