3-4 розички карфиол
1 тиквичка
30-40 г сурово кашу
шепа пресен босилек
сокът от 1 лимон
3 стръка зелен лук
червен пипер
черен пипер
сол
1. В 500 мл вряща вода се изсипват романеското, карфиола и тиквичката ( оставят се няколко парченца от тиквичката и романеското за отгоре). Варят се зеленчуците 10 минути, след което тенджерата се оттегля от котлона.
2. В тиган се задушават нарязаният зелен лук и отделените парченца тиквичка. Добавят се и малко вода и сол. След 3-4 минути се добавя и отделеното романеско. Поръсва се с червен и черен пипер и се задушава за още 2-3 минути.
3. Леко изстиналата супа се прехвърля в блендер. Добавят се кашуто, лимоновият сок, 1/2 ч.л.сол и босилека. Всичко се разбива добре и готовата крем супа се разпределя в 2 чинии. Отгоре се слагат от задушените зеленчуци и се поръсва с черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар