За блата:
500 г тиквички
100 г брашно от нахут
60 г смлени овесени ядки
1 ч.л.сол
За крема:
250 г консервиран грах
100 г сурови слънчогледови семки
100 г сурово кашу
сокът от 1 лимон
2-3 скилидки чесън
1 ч.л.сол
връзка копър
100 мл вода
1 печена червена пиперка
1. Тиквичките се настъргват на едро ренде и се разбъркват с останалите продукти. Получената смес се изсипва в правоъгълна тава (около 35х25 см), покрита с хартия за печене, и с помощта на лъжицата се разпределя равномерно по дъното. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 40 минута. Горещият блат се завива на руло по дължина (заедно с хартията). Оставя се да изстине.
2. Продуктите за крема се поставят в блендер и всичко се разбива добре.
3. Изстиналият блат внимателно се развива и отделя от хартията. Намазва се с крема и по дължина се слагат ивици печена червена пиперка. Завива се на руло. Измазва се с останалия крем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар