За 28 бр:
200 г черен шоколад
40 г сушени сини сливи
30 г бадемов (или лешников) тахан
50 г смлени на едро орехи
1 суп.л.мед или петмез
1. Шоколадът се разтапя и половината се излива в силиконова форма за бонбони. Внимателно се разлива по стените на формичките и се оставя в хладилника да стегне.
2. Приготвя се пълнежа като сушените сини сливи се накълцват на ситно и се разбъркват с останалите продукти. Получава се гъста каша с която се пълнят замръзналите формички за бонбони. Отгоре се покриват с останалия разтопен шоколад и се слагат отново в хладилник да стегнат.
3. Готовите бонбони внимателно се вадят от формичките.
4. Отгоре може да се украсят с разтопен шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар