За основата:
100 г просо
30 г брашно от рожков
100 г мед (или друг течен подсладител)
100 г слънчогледов тахан
60 г смлени орехи
За крема:
200 г кашу
2 райски ябълки
ванилия
За заливката:
2 райски ябълки
1. Просото се сварява в 350 мл вода за 20-тина минути.
2. Изстиналото просо се разбърква с останалите продукти за блата. Получената смес се изсипва в тортена чиния в която е поставен ринг за торта. С помощта на лъжица се разстила по дъното на чинията.
3. Кашуто се залива с вода и се оставя да престои поне 4 часа след което се измива и заедно с почистените райски ябълки и ванилията се блендира до получаването на гладък крем. Изсипва се върху основата.
4. За заливката се блендират райските ябълки и се залива тортата с тях.
5. Оставя се няколко часа в хладилника да стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар