02 юли 2023

Зеленчукови гофрети

 За 8 гофрети:
1 глава лук
5 стръка аспержи (75 г)
2 моркова (75 г)
1 тиквичка (150 г)
1 резен бяло зеле (130 г)
1 червена пиперка (35г)
1 ч.л. сол
1/2 връзка магданоз, накълцан на ситно
80 г нахутено брашно
80 г брашно от маниока
300 мл вода

1. Морковите и тиквичката се настъргват на едро ренде, а лука, аспержите, зелето и пиперката се нарязват на парченца. Добавят се и останалите продукти и всичко се разбърква добре с лъжица. 

2. Приготвят се гофретите като в нагорещен гофретник се слагат по 2 суп.л.от сместа. Пекат се 4-5 минути всяка. 

Заб.Преди всяка гофрета може да се капва върху плочите на гофретника по малко кокосово масло без аромат за да се отлепят по-лесно готовите гофрети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар