03 юни 2023

Плодова торта без животински продукти и глутен


За всеки от двата блата:
135 г фини овесени ядки, смлени на ситно
90 г бадеми, смлени на ситно
100 г кокосова захар
2/3 ч.л. бакпулвер
2/3 ч.л. сода бикарбонат
26 г лешников тахан
190 мл вода
60 г банан

За крема:
300 г кашу, предварително накиснато във вода поне за 4 часа
200 г кокосов крем
300-350 г отцеден ананас от компот (или пресен ананас)

100 г натурален шоколад 

плодове

1. Двата блата се приготвят поотделно като в купа се разбъркат всички продукти. Използва се откопчаваща се форма, 26 см, на която е сложена хартия за печене на дъното. Пекат се по 25 минути.

2. За крема се блендират всички продукти.

3. Блатовете може да се напоят с 3-4 суп.л. от компота, или ако не се използва компот малко лешников(бадемов) тахан и вода.

4. И после в ринг се редят - блат, крем, блат, крем. Като стегне се маха ринга, разтопява се шоколада, украсява се малко отгоре и се нареждат плодовете преди да е стегнал шоколада. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар