90 г смлени овесени ядки
120 г смлени бадеми
2 ч.л.бакпулвер
1 банан
80 г петмез
60 мл вода
1-2 бурканчета сладко (без добавена захар най-добре 😁)
200 г пълномаслено кокосово мляко
150 мл вода
30 г брашно от тапиока
30 г кокосова захар
1. В купа се разбъркват двата вида овесени ядки, смлените бадеми и бакпулвера. В блендер се разбиват банана, петмеза и водата и се изсипва при сухата смес. Разбърква се добре с лъжица.
2. Правоъгълна тавичка (около 25х18 см), се покрива с хартия за печене и се изсипва 2/3 от тестото. С лъжицата се заравнява добре по дъното на тавата. Покрива се със сладкото (аз разбърках 1 бурканче сладко от сини сливи и половин бурканче сладко от череши, и двете бяха без захар, и с това покрих основата).
3. В малка тенджера се излива млякото. Добавят се и водата, брашното от тапиока и кокосовата захар. Вари се на слаб огън 2-3 минути, като се разбърква непрекъснато, и полученият крем се излива върху сладкото.
4. Останалата 1/3 от тестото се прави на трохи и се разпределя върху крема.
5. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 20-25 минути.
6. Оставя се за няколко часа в хладилник преди да се нареже на парчета.
Благодаря за рецептата. Напоследък започнах да слагам повече брашно от тапиока и определено ми харесва. Страхотна снимка :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря 💛
Изтриване