100 г сушени сини сливи без костилки
100 г фурми без костилки
200 мл вода
30 г смляно ленено семе
50 г фини овесени ядки
60 г натрошени орехи
50 г сурови тиквени семки
40 г черен сусам
15 г чиа
2 ч.л.канела
1. Фурмите и сините сливи се добавят към 200 мл вряща вода и се оставят да се варят на слаб огън за 10-тина минути. Тенджерата се оттегля от котлона и плодовете се намачкват с вилица (или се блендират). Добавят се и останалите продукти и всичко се разбърква с лъжица.
2. Голяма тава(около 30х35см) се покрива с хартия за печене и вътре се изсипва получената смес. С помощта на лъжицата се разстила на равномерен пласт по дъното на тавата.
3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 35 минути.
4. Като изстине се начупва на малки парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар