300 мл вода
100 г просо
2-3 суп.л.мед
1 ч.л.канела
1/4 ч.л.кардамон
500 г вишни без костилки
1 суп.л.брашно от тапиока
2-3 суп.л.мед
1. Млякото и водата се загряват и като кипне течността се добавя измитото просо. Вари се на слаб огън 20-тина минути (докато поеме цялата течност). Добавят се канелата и кардамона и се разбърква. Като изстине малко се добавя и меда.
2. Вишните се слагат в тенджера на котлона. Варят се 10-тина минути, след което се добавя брашното. Бърка се още 4-5 минути и се оттегля от котлона. Като изстине малко се добавя и меда.
3. В 3-4 чашки се разпределя просото и се залива с вишните.
Няма коментари:
Публикуване на коментар