20-тина по-малки моркови
1 суп.л.петмез
сокът от половин лимон
пресен розмарин
За соса:
50 г червена леща
3-4 домата
2 червени пиперки
1 глава червен лук
3-4 скилидки чесън
сокът от половин лимон
1 ч.л.кимион
1 ч.л.кориандър
черен пипер
сол
1. Морковите се измиват и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. В купичка се разбъркват петмеза и лимоновия сок. С получения сос се намазват морковите. Поръсват се с нарязаният розмарин и се пекат за 30-тина минути.
2. Червената леща се вари за 15-тина минути. Нарязаните на едри парчета домати, пиперки и лук се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се около 40-45 минути, като в последните 15 минути се добавят и скилидките чесън. Сварената леща се блендира с печените зеленчуци и подправките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар