За една порция:
1 глава лук
1 стрък селъри
1 тиквичка
половин връзка копър
1 стрък пресен чесън (или 2-3 скилидки)
сокът от 1 лимон
10-тина чери домати
пресен риган
1. Лукът и селърито се нарязват на ситно и се задушават с малко вода. След 2-3 минути се добавя тиквичката, нарязана на парченца. Добавя се и вода да покрие зеленчуците. Вари се 5-6 минути и се оставя леко да се охлади, след което се блендира с лимоновия сок, копъра и чесъна.
2. Доматите се разрязват на половинки, нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се поръсват с ригана. Пекат се за 10-15 минути на 180 градуса С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар