2 скилидки чесън
1 морков
1 червена пиперка
4 суп.л. консервиран грах
150-200 г карфиол, накълцан в блендера на ситно
1/2 ч.л. куркума
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сушен кориандър
черен пипер
сол
шепа стафиди
сокът от 1/2 лимон
1 суп.л. тахан по избор
1. Лукът и чесънът се задушават за 1-2 минути с малко вода. Добавят се нарязаният на колелца морков и подправките и се бърка 2-3 минути.
2. Добавят се нарязаната на ивици пиперка, граха и карфиола. Бърка се още 1-2 минути и се оттегля от котлона.
3. Добавят се стафидите и лимоновият сок, разбърква се добре и се изсипва в чиния.
4. Таханът се разбърква с малко лимонов сок и се полива салатата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар