24 август 2017
Солен кекс
1 кофичка (400 г) кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
2 1/2 ч.ч. (от 200 мл) брашно
100 мл олио
1/2 ч.л.сол
200-250 г сирене
1. В купа се смесват млякото и содата. Като шупне сместа се добавят яйцата и се разбърква с лъжица. Постепенно се добавят брашното и олиото. Накрая се добавят солта и натрошеното сирене. Разбърква се добре и се изсипва в кръгла тава (26 см), покрита с хартия за печене.
2. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 35-40 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар