21 август 2017
Лимецови гризини
За около 35 бр.:
250 г брашно от лимец
4 суп.л. зехтин
1 ч.л.сол
пресни или сушени подправки (магданоз, копър, босилек)
4-5 маслини (обезкостени и накълцани на ситно)
50 г смлени ядки (бадеми, слънчогледови ядки, орехи)
около 80 мл вода
1. От всичко се замесва нелепнещо тесто. Разделя се на топчета, всяко се прави на фитил и се защипва в двата края за да се получат кръгчета. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.
2. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 25-30 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар