350 г шоколад (300 г черен + 50 г млечен)
250 г масло
350 г захар
5 яйца
щипка сол
пудра захар (какао)
1. Маслото и шоколада се слагат в купа и се разтапят в МВ за 1.30 минути, като междувременно се разбърква 1-2 пъти. Бърка се докато се разтопят и смесят шоколада и маслото. Добавя се захарта и се разбърква добре.
2. Жълтъците се добавят един по един към шоколадовата смес, като се разбърква с миксер на най-бавната степен.
3. Към белтъците се добавя щипка сол и се разбиват с миксер, на сняг.
4. Белтъците се добавят по малко към шоколадовата смес, като се разбърква бавно с лъжица.
5. Получената смес се изсипва в откопчаваща се форма с диаметър 24-26 см., на която дъното е покрито с хартия за печене.
6. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 55-60 минути. Важното е да остане влажен по средата и леко препечен в края.
7. Като се охлади добре сладкиша се отделя от формата и се поръсва с пудра захар или какао.
250 г масло
350 г захар
5 яйца
щипка сол
пудра захар (какао)
1. Маслото и шоколада се слагат в купа и се разтапят в МВ за 1.30 минути, като междувременно се разбърква 1-2 пъти. Бърка се докато се разтопят и смесят шоколада и маслото. Добавя се захарта и се разбърква добре.
2. Жълтъците се добавят един по един към шоколадовата смес, като се разбърква с миксер на най-бавната степен.
3. Към белтъците се добавя щипка сол и се разбиват с миксер, на сняг.
4. Белтъците се добавят по малко към шоколадовата смес, като се разбърква бавно с лъжица.
5. Получената смес се изсипва в откопчаваща се форма с диаметър 24-26 см., на която дъното е покрито с хартия за печене.
6. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 55-60 минути. Важното е да остане влажен по средата и леко препечен в края.
7. Като се охлади добре сладкиша се отделя от формата и се поръсва с пудра захар или какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар