24 март 2013

Банички с царевица, червени пиперки и сирене


1 глава лук
3 червени пиперки
1 консерва сладка царевица (250-300 г)
250 г сирене

кори за баница (11-13 листа)
олио

1. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с 2-3 суп.л.олио и щипка сол.

2. Добавят се нарязаните на парченца пиперки и на умерен огън продължава да се задушава сместа.

3. Добавят се царевицата и 50 мл.вода (или бяло вино).

4. Като омекнат зеленчуците се оттегля от котлона и се добавя натрошеното сирене. Разбърква се добре сместа.

5. Всеки лист се намазва с 1 суп.л.олио (или масло) и се сгъва на две (от към по-дългата страна). В по-късият край се рапределят 3 суп.л. от плънката и се навива на рулце.

6. Баничките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се отгоре с малко олио (масло).

7. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 20-25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар