1 глава лук
3 червени пиперки
1 консерва сладка царевица (250-300 г)
250 г сирене
кори за баница (11-13 листа)
олио
1. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с 2-3 суп.л.олио и щипка сол.
3 червени пиперки
1 консерва сладка царевица (250-300 г)
250 г сирене
кори за баница (11-13 листа)
олио
1. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с 2-3 суп.л.олио и щипка сол.
2. Добавят се нарязаните на парченца пиперки и на умерен огън продължава да се задушава сместа.
3. Добавят се царевицата и 50 мл.вода (или бяло вино).
4. Като омекнат зеленчуците се оттегля от котлона и се добавя натрошеното сирене. Разбърква се добре сместа.
5. Всеки лист се намазва с 1 суп.л.олио (или масло) и се сгъва на две
(от към по-дългата страна). В по-късият край се рапределят 3 суп.л. от
плънката и се навива на рулце.
6. Баничките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се отгоре с малко олио (масло).
7. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар