За гофретите:
45 г брашно от маниока
45 г фини овесени ядки, смлени на брашно
45 г просо, смляно на брашно
45 г киноа, смляна на брашно
1 ч.л.бакпулвер
2 суп.л. кокосова захар
1/2 ч.л.канела
1/4 ч.л.кардамон
1 банан
150-160 мл вода
45 г фини овесени ядки, смлени на брашно
45 г просо, смляно на брашно
45 г киноа, смляна на брашно
1 ч.л.бакпулвер
2 суп.л. кокосова захар
1/2 ч.л.канела
1/4 ч.л.кардамон
1 банан
150-160 мл вода
За соса:
1 банан
1 шепа замразени ягоди
1 шепа замразени горски боровинки
1. Всички сухи съставки се разбъркват в купа.
2. Банана и водата се разбиват в блендер и се изливат при сухите съставки.
3. Разбърква се всичко с лъжица и в нагорещен гофретник се слагат по 2-3 лъжици от сместа.
4. Всяка гофрета се пече по 5-6 минути.
5. За соса продуктите се разбиват в блендер. Ако се разбият както са замразени се получава сладолед. Ако желаете по-течен да е соса трябва предварително малко да размразите ягодите и боровинките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар