400 г сурово кашу
150 г сурови бадеми
1 1/2 ч.л.сол
1 скилидка чесън
сокът от 1 лимон
50 г кокосово масло без аромат
100-120 мл вода
пресен копър и магданоз
1. Кашуто се залива с вода и се оставя да престои поне 2 часа. Омекналото кашу се измива добре и се прехвърля в блендер. Добавят се солта, чесъна, лимоновият сок и водата. Разбива се всичко добре и се изсипва в купа.
2. Добавят се ситно смлените бадеми и разтопеното кокосово масло. Разбърква се всичко добре и сместа се прибира в хладилник за 3-4 часа.
3. Оформят се топчета, които се овалват в накълцаните зелени подправки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар