4-5 шепи зеленолистни (манголд, кейл, листа от червено цвекло, спанак, киселец)
1 глава лук
1/4 ч.л.сол
1/2 тиква Спагети
червен пипер
черен пипер
тиквени семки
1. Ситно нарязания лук със солта и малко вода се задушава за 2-3 минути. Добавят се нарязаните на ситно зеленолистни (ако имат твърди дръжки им се отстраняват) и се бърка 6-7 минути като се добавя и малко вода. Като започнат да омекват се оттеглят от котлона.
2. Половинката тиква може да се опече във фурната за 45-50 минути или в мултикукър под налягане за 10 минути на високо налягане (и пускане на налягането 8-10 минути след изтичане на времето за готвене). Изстиналата тиква с помощта на вилица се почиства от кората и се разбърква с червен и черен пипер. Изсипва се върху задушените зеленолистни.
3. Отгоре се поръсва с малко тиквени семки (могат да се запекат на тиган за 1-2 минути).
Няма коментари:
Публикуване на коментар