За 12 бр.мини палачинки:
120 г нахутено брашно
160 г печена или варена тиква
80 г (2-3бр.) моркови, ситно настъргани
1 стрък праз, бялата част, накълцан на ситно
2-3 шепи спанак, накълцан на ситно
1/2 ч.л.сол
1 ч.л.подправки по желание (кимион, червен пипер, куркума, черен пипер или някакъв микс от подправки)
200 мл вода
160 г печена или варена тиква
80 г (2-3бр.) моркови, ситно настъргани
1 стрък праз, бялата част, накълцан на ситно
2-3 шепи спанак, накълцан на ситно
1/2 ч.л.сол
1 ч.л.подправки по желание (кимион, червен пипер, куркума, черен пипер или някакъв микс от подправки)
200 мл вода
1. В купа се поставят последователно всички продукти и се разбърква с лъжица.
2. От готовото тесто се изсипва по 1 суп.л. в нагорещен тиган като с обратната страна на лъжицата се изтънява палачинката. Пекат се по 3-4 минути от всяка страна на умерен огън.
Направих и таханов сос към тях, но могат и с друг сос да се хапват, а могат и без сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар