За 12-13 кюфтета:
250 г червена леща
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
4-5 суп.л.брашно от нахут
по 1 ч.л. чубрица, сминдух, джоджен, червен пипер и сол
За пюрето:
2-3 картофа
3-4 розички карфиол
сокът от половин лимон
2 скилидки чесън
1 шепа сурови слънчогледови семки
сол
пресен копър
100-тина мл вода
1. Лещата се залива с вода и се оставя да престои поне 6 часа, след което се измива добре и заедно с лука и чесъна се разбиват в блендер. Получената смес се изсипва в купа, добавят се и останалите продукти и се разбърква с лъжица. Оформят се кюфтетата и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 15-20 минути.
2. Пюрето се приготвя като свареният на пара карфиол се блендира със семките, чесъна, лимоновия сок и водата, и след това се разбърква с накълцания копър и намачканите картофи, предварително сварени на пара.
Няма коментари:
Публикуване на коментар