1-1.200 кг пресни картофи
1 авокадо
сокът от 1 лимон
1 ч.л.сол
500 г аспержи
1 стрък зелен лук
1. Картофите се сваряват или изпичат във фурната. Оставят се добре да изстинат.
2. Аспержите се запичат на грил тиган (или сваряват на пара) за 3-4 минути.
3. Обеленото авокадо се блендира със солта, сокът от лимон и малко вода.
4. Изстиналите аспержи се нарязват на парченца (3-4 см дълги), картофите, ако са по-едри, също се нарязват на по-малки парчета. Разбъркват се със сосът от авокадото и получената салата се изсипва в купа.
5. Лукът се нарязва на колелца и се разпределя върху салатата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар