кори
за лазаня
1
патлаждан
2
тиквички
2
зелени пиперки
2
червени пиперки
За доматеният сос:
1
глава лук
3-4
суп.л.олио
750
г домати
½
ч.ч.бяло вино
За белият сос:
3
яйца
200
г сирене „Котидж“
150
г краве сирене
400
г заквасена сметана
250
г кашкавал
1. Тиквичките и патладжана се режат на колелца, пиперките на парчета. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, поливат се със зехтин и се посоляват. Пекат се на 250 градуса С, за около 20 минути (докато леко покафенеят).
2. Лукът се задушава с олиото, добавят се виното и накълцаните домати.Посолява се и се оставя да ври на слаб огън за 20-тина минути.
3. Яйцата се разбъркват с натрошеното сирене, настърганият кашкавал, сиренето "Котидж" и сметаната.
4. В йенска тавичка(26х26 см) се излива половината доматен сос. Отгоре се нарежда един ред кори за лазаня. Намазва се с 1/3 от белият сос и се нареждат половината от печените зеленчуци. Редят се кори, намазват се отново с бял сос. Отново кори, върху тях се излива останалият доматен сос и се нареждат зеленчуците. Поставят се последните кори, поливат се с останалият бял сос.
5. Пече се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за около 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар