21 февруари 2015
Салата от булгур, краставица, репички и кашкавал
250 г булгур
1 краставица
10 репички
1/2 връзка зелен лук
10 маслини без костилките
1 малка консерва царевица
сокът на 1 лимон
4 суп.л.зехтин
сол
150-200 г кашкавал
1. Измитият булгур се изсипва в 1 л. вряща подсолена вода, тенджерата се захлюпва и отстранява от котлона. Оставя се докато поеме течността и изстине.
2. Краставицата, репичките, лукът и маслините се режат на парченца. Смесват се с изстиналият булгур, овкусяват се с лимоновият сок, зехтина и солта, и всичко се разбърква добре.
3. Салатата се сервира като се поръсва с настърган кашкавал.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар